Η Φεγγαροντυμένη – Η Λογοτεχνία αλλιώς 2

Δεύτερη χρονιά που το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Προσανατολισμού δεν εξετάζεται πανελλαδικά.  Δεύτερη χρονιά που μαθητές και καθηγήτρια το απολαμβάνουμε. Ξεκινήσαμε με τον Κρητικό του Δ. Σολωμού. Αναμφισβήτητα κορυφαίο έργο. Το διαβάζουμε, συζητάμε, προβληματιζόμαστε, προσπαθούμε να  εμβαθύνουμε, κάνουμε αναγωγές στο σήμερα, περιδιαβαίνουμε ελεύθερα μεταξύ ποίησης και πραγματικότητας και κυρίως ανακαλύπτουμε τη χαμένη αναγνωστική απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η λογοτεχνία στο σχολείο.

Από πέρσι, κάθε φορά που μπαίνω στην τάξη να διδάξω λογοτεχνία στην Γ΄λυκείου, χαίρομαι. Αποβάλλω το άγχος που πιθανόν να διακατέχει όσους επιχειρούμε να κρατήσουμε το ενδιαφέρον μαθητών που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές.

Και νομίζω ότι το καταφέρνω. Δεν βλέπω άλλα βιβλία στα θρανία, βλέπω μάτια να με κοιτάζουν και παιδιά με διάθεση να συγκινηθούν. Kάποιες στιγμές νομίζω ότι ακούω  «O captain, my captain!» Αλαζονεία; Μπα, απλώς ικανοποίηση!

Κάπως έτσι ήρθαν και οι αποτυπώσεις στο χαρτί της μορφής της Φεγγαροντυμένης:

%ce%b7-%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%82

Η Φεγγαροντυμένη της Χριστίνας Μπίνια

Η Φεγγαροντυμένη της Ελένης Κόκκαλη

Η Φεγγαροντυμένη της Ελένης Κόκκαλη

%ce%b7-%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1%cf%82

Η Φεγγαροντυμένη της Άννας Σαμαρά

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s